Hyvinvoivan ihon resepti

Tapaan työssäni eri-ikäisiä ihmisiä, jotka usein kysyvät minulta nopeita ja helppoja ratkaisuja ikääntyvän ihon hoitoon. Asiakkaat ovat ehkä kiertäneet monia klinikoita ja kokeilleet useita erilaisia hoitoja, mutta he kaipaavat vielä jotain lisää. Tai sitten he ovat luottaneet itsehoitoon, mutta tämäkään ei ole tuottanut toivottua tulosta.

Monia asiakkaita usein jännittää ensitapaamisella. Vastassa ei olekaan tuttu kosmetologi, vaan ihonhoidon parissa työskentelevä sairaanhoitaja, joka katsoo tarkkaavaisesti rypyt, uurteet ja ihonvärin. Jokaisella iholla on oma tarinansa, jota oppii lukemaan kokemuksen myötä. Ihosta voi nähdä millaiset elämäntävät asiakkaalla on ollut, miten hän on iloinnut, murehtinut, syönyt, juonut, polttanut, matkustellut, stressannut.. elänyt. Iho onkin minulle kuin elämäntarina.  Tarina, jonka avulla luodaan ihonhoidon suunnitelma. Tämän myötä tarina muuttuu konsultaatiohetkestä joko vähän, paljon tai aivan äärettömästi. 

Mikä asiakasta sitten odottaa vastaanotollani?

Otetaan esimerkkinä 30-vuotias nainen, joilla on herännyt tarve. Kasvot eivät olekkaan niin siloiset kuin vielä muutama vuosi sitten, eivätkä vanhat ihonhoitokeinot tunnu tepsivän. Iholla näkyy suurentuneemmat ihohuokoset ja ensimmäiset pienet juonteet muodostuvat silmien ympärille tai otsalle.

Ensimmäisellä käynnillä annan asiakkaalle peilin ja hän aloittaa kertomaan käsityksiään ulkonäöstään, mikä häiritsee ja minkä pitäisi olla paremmin. Kysyn myös mitä toimenpiteitä hänelle on aikaisemmin tehty tai miten hän on itse hoitanut ihoaan. Hän kertoo miten on käynyt kosmetologilla muutaman kerran vuodessa ja siitä miten nuoruuden akne hoidettiin vahvalla lääkekuurilla. Kaapista löytyy myös kotirullia ja useita erilaisia voiteita. Keskustelemme siitä miten meikit on puhdistettu ja millaista liikuntaa on tullut harrastettua. Kuuntelen tarkasti ja teen omat analyysini. Sitten avaan sanaisen arkkuni ja kerron asiakkaalle mistä iholla näkemäni asiat johtuvat. Selitän myös miten iho on yksinkertainen elin, joka vaatii suojelua, kosteutta ja hoivaa.

Iho on kuin kermakakku, jonka jokaisesta kerroksesta täytyy pitää huolta, jotta kakku pysyy koossa ja sen jokainen kerros pysyy kasasassa. Mutta miten se saavutetaan? Kermakakku, joka pysyy kasassa eikä lässähdä koskaan elämän aikana? Huoh. Onko se mahdollista ilman kirurgin veistä? Tavoittelemmeko me edes sellaista? Rypythän kertovat elämästä ja ovat "arvokkaan" näköisiä. Kyllä, se on mahdollista, että kermakakku pysyy kuin pysyykin koossa. Reseptin saatte Skin Atelierista. Jos olette innokaita kuulemaan tästä "salaisesta"  reseptistäni, tervetuloa maksuttomaan konsultaatioon Skin Atelieriin!

Astu matkalle kohti hyvinvoivaa ihoa.

 

konsul atelier.JPG